Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sport

sport2_jo.jpgA Bódis-hegyi sportpálya, vagy ahogyan a legtöbben emlegetik: nagypálya csodálatos természeti környezetben várja a mozogni, kikapcsolódni vágyókat. A körbekerített, őrzött területen egy 50x90 méteres valódi füves futballpálya, szurkolókabinok, fedett betonozott tér, tűzrakóhelyek, kút és egy klubház áll rendelkezésre. Mindezeket bárki használhatja a házirend betartásának feltételével.

A pályát üzemeltető Széchenyi Tömegsport Egyesület 1984 óta szervez kirándulásokat, családi napokat, sportrendezvényeket. Futballcsapatuk is van, amely a Komárom-Esztergom Megyei III. osztály Északi csoportjához tartozik.

A horgászat kedvelőinek mindenképpen érdemes sport3_jo.jpgfelkeresnie a Felsőgallai Sporthorgász Egyesületet, hogy kedvező áron, mesébe illő környezetben hódolhassanak szenvedélyüknek a Kékes-tavon, azaz Kékin.

A Felsőgallai Hagyományőrző Lovas, Íjász, Sport és Kulturális Közhasznú Egyesület 2011 óta tevékenykedik azon, hogy megismertesse, megszerettesse a fiatalokkal a lovaglás és íjászat szépségeit.

sport4_jo.jpgA környéken számtalan lehetőség nyílik kirándulásra, túrázásra. A faluvégi buszfordulótól indul az Országos Kéktúra egyik útvonala. Érdemes a Vitány-várhoz, Mária-szakadékhoz is elgyalogolni, jó szívvel ajánlom továbbá a Vérteskozma felé vezető erdészeti utat – ez utóbbi mind gyalogszerrel, mind kerékpárral fantasztikus élményeket tartogat.

A Vérteskozma felé vezető útról letérve a Mátyás-forráshoz jutunk, ahol kulcsosház várja az odalátogatókat, csakúgy, mint Csákányospusztán.

A geocaching kedvelői számára több dobozt is tartogat sport1_jo.jpgFelsőgalla és környéke. Többek közt a Kálvária-hegyen, a Vitány-várnál, a Mária-szakadéknál, a Robinson kunyhónál, a Körtvélyesi mérőtotonynál, a Nagy-Csákányon.

©R. Csáki Eszter